Sjaak

Rol bij de realisatie:

tekst- en beeldredactie, contactpersoon met Het Muziektheater en Het Nationale Ballet , teamleider.

Sjaak aan het woord:

Het was een hele klus maar ‘Dans maar’ is er, na twee jaar hard werken, toch gekomen.
Opluchting en tevredenheid overheersen nu dit giga-project tot een einde gekomen is. Ondanks alle werk en stress die er nou eenmaal bij komt kijken als je aan een project als dit gaat beginnen, had ik het niet graag willen missen.
Dankzij bezielde en enthousiaste mensen als Margriet en Bart die ons team menig kijkje gunden achter de schermen van het Muziektheater ben ik ‘bekeerd’ geraakt tot dans en ballet, een wereld waarvan ik voordien totaal geen notie had, maar die ik de afgelopen twee jaar een beetje heb mogen leren kennen.
De professionaliteit, de inzet en het talent die je ziet bij de dansers en choreografen van Het Nationale Ballet en de medewerkers van Het Muziektheater zijn, denk ik, uniek in de wereld. Daarom ben ik sowieso apetrots aan deze site, waarin de top van de Nederlandse dans- en theaterwereld een belangrijke plaats inneemt, te hebben mogen meewerken.
Dat ik daarbij samen kon werken met Mark, een van de meest integere en veelzijdige ontwerpers en mensen die ik ken, en met Gertjan, een keiharde werker die steeds klaar stond als er weer een klus geklaard moest worden, maakte het realiseren van deze site tot een onvergetelijke ervaring.
Voor alle technische hulp en adviezen en het geduld dat hij met me had als ik, als verklaarde nitwit op digitaal gebied, weer eens met een domme vraag, of een probleem wat niet bleek te bestaan, aan kwam zetten, ben ik niet alleen mijn teamgenoten, maar ook Jeroen ontzettend dankbaar, ook al maakte hij geen deel uit van het team.
Als docent CKV2, cultuurgeschiedenis en kunstbeschouwing aan de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur ga ik de site in mijn lessen intensief gebruiken en ik ben er van overtuigd dat de leerlingen er veel profijt van zullen hebben.
Ik hoop dat door toedoen van `Dans maar´ de drempel voor ballet en dansvoorstellingen een beetje lager geworden is, en dat de site er toe bij zal dragen dat menigeen met plezier en met kennis van zaken zal genieten van menige mooie voorstelling!
En laat nu ´De Groene Fee´maar langs komen, Mark!
Sjaak Jansen