Zoeken in de database

Aan de basis van Dans Maar! ligt een database met een grote selectie perioden (15), voorstellingen (35), personen (77) en multimediastukken (325). Al deze onderwerpen zijn gerelateerd aan elkaar en makkelijk onderling te navigeren. Daarnaast worden er als naslagmogelijkheid een woordenlijst en gebeurtenissenlijst aangeboden.

Hoe kun je toegang krijgen tot de informatie in de database:

De Zoekwizard stelt je in staat om precies dže informatie uit de database te halen die je nodig hebt en precies op dže manier zoals jij het wenst. Zo kun je een lijst van alle personen van een bepaalde periode opvragen, geordend op geboortedatum.

Op de tijdbalk is een groot deel van de inhoud van de database, chronologisch weergegeven, met als doel een beter inzicht te verkrijgen in onderlinge relaties.

Vanaf iedere pagina van Dans Maar! kun je direct naar een bepaalde periode, voorstelling of persoon navigeren door de zoekbox linksonder te gebruiken. Vul hier je trefwoord in en druk op enter om een zoekactie te beginnen. Als je trefwoord voldoende gespecificeerd is ga je direct naar het betreffende onderwerp.